Derin beyin Stimülasyonu (DBS), Parkinson Hastalığı, Esansiyel Tremor (Titreme) ve Distoni gibi hareket bozukluklarında uygulanan ve başarılı sonuçlar alınan bir cerrahi yöntemdir.
Demans (bunama) ilerleyici bir şekilde bellek, düşünce ve davranış bozukluklarına neden olan, kişinin günlük hayat fonksiyonlarını bağımsız bir şekilde gerçekleştirmesini güçleştiren hastalıktır.
Alzheimer hastalığı kişinin ilerleyen yaşlarda karşılaştığı, beynin bölümlerinde hasar oluşması sonucu beyin sinyallerinin iletme zorluğudur.
İnsanın beyin bölgesinde dopamin üretimi yapan hücrelerin yoğun bir şekilde bulunduğu kısımlar vardır. Bu kısımlara ‘substabsiya nigra’ ismi verilir.
Baş ağrıları şiddet ve sıklıklarına göre insanların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilirler. Sık ve şiddetli baş ağrısı çeken çoğu insan günlük işlerini yapmakta zorlanmakta, iş yaşamları, aile yaşamları ve sosyal yaşamları olumsuz etkilenmektedir.
Distoni, kasların istemsiz olarak kasıldığı, tekrarlayan bir hareket bozukluğu olarak tanımlanabilmektedir. Özellikle Parkinson hastalığı, esansiyel tremor gibi hastalıklardan sonra en çok görülen hareket bozuklukları arasında yer almaktadır.
Migren, hastaların günlük yaşamını önemli ölçüde kısıtlayan, tek taraflı, zonklayıcı, hareketle artan, şiddetli baş ağrısı atakları ile karakterize olan bir hastalıktır.
Kraniyal sinirler beyindeki kontrol merkezlerinden olan beyin sapı denilen bölümden çıkan 12 çift sinirden oluşur ve her birinin kendine özgü muayenesi mutlaka yapılmalıdır.
Baş dönmesi olarak adlandırılan vertigo vücuttaki bazı mekanizmaların bozulmasına bağlı oluşan sersemlik halidir. Vertigo bir hastalık değil herhangi bir hastalığın semptomudur.
Uykusuzluk, diğer adıyla ‘insomni’ en sık görülen uyku hastalığıdır. Uykuya dalmakta güçlük, gece defalarca uykudan uyanma ya da çok erken saatte uyanıp tekrar uyanamama şeklinde ortaya çıkar.
Epileptik nöbet, beyin hücrelerinde ortaya çıkan anormal ya da aşırı elektriksel aktivite sonucunda bilinç kaybı, vücutta kasılmalar ve anormal hareketlerle ortaya çıkan geçici belirtilerdir.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavileri arasında yer alan “Kuru iğne yöntemi” kronik kas iskelet sistemi hastalıkları ve bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı ve hareket kısıtlılıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Omurilik pili; omurilik zarının üzerine yerleştirilen bir nevi elektrik kablosu yardımıyla beyne giden uygunsuz ağrı sinyallerinin engellenmesidir.
Ağrı pili, omuriliğin arka kısmına yerleştirilen çok ince bir elektrodun uyarılması ile hastanın ağrı duymasını engelleyen bir sistemdir.